Over ons

Over eQuip

eQuip ontwerpt, produceert en is een onafhankelijke leverancier van oplossingen op maat voor alle benodigdheden bij het elektrificeren van robuuste machines, met een specialisme in de bouw en infrastructuur, en de maritieme, offshore en windsector. We kunnen bestaande (traditionele) en nieuwe machines ombouwen tot een volledige uitstootvrije elektrische machine. Naast de aandrijving kunnen we ook alle andere benodigde componenten leveren, zoals energieopslagsystemen, besturingssystemen, regelelektronica en veel meer. Onze doelgroep bestaat uit producenten (OEM), dealers en importeurs van materieel voor de bouw en de maritieme/offshore sector, maar ook (onder)aannemers.

We hebben ruim 30 jaar ervaring met elektrische/hydraulische aandrijftechniek en begrijpen daardoor snel de eisen en behoeftes voor het elektrificeren van uw machines. We beschikken over ruime kennis en hebben alle benodigde disciplines in huis op het gebied van mechanica/dynamica, hydrauliek en elektro/software. Deze kennis en ervaring gebruiken we om tot de meest efficiënte en beste totaaloplossing te komen, waarbij we niet alleen oplossingen voor rotationele (elektromotoren) elektrische aandrijvingen hebben, maar ook een uniek eigen ontwikkelde elektrische lineaire oplossing kunnen bieden, waardoor er geen beweging meer overblijft welke we niet kunnen elektrificeren.

Dit is equip

Samenwerkend

Door vroegtijdig samen te werken in het engineeringstraject wordt de optimale oplossing gerealiseerd. eQuip werkt daarbij als verlengstuk van uw organisatie. We zijn flexibel en dynamisch in onze leveringen. Dit kan variëren van pure engineering, levering van componenten, asssemblage, tot het testen van het systeem.

Deskundig

eQuip heeft veel ervaring en kennis van aandrijftechniek, zowel van elektrische en software techniek als hydraulische techniek. Ook met verschillende soorten machines en de mechanica daarachter zijn we goed bekend. Daardoor zijn we uitstekend in staat mee te denken bij de integratie van een systeem.

Vooruitstrevend

Ons doel is niet om nieuwe technieken te ontwikkelen, maar om nieuwe technieken te combineren en toe te passen. Met onze kennis en ervaring kunnen we reeds bekende technieken doorontwikkelen en inzetten voor een robuuste oplossing.

Degelijk

We willen elke klant tevreden maken. Onze oplossingen bestaat daarom niet alleen uit een goed werkend systeem, maar ook uit een degelijke afwerking van onderdelen, bedrading, verpakking en documentatie.

Robuust

eQuip ontwikkelt elektrische aandrijvingen voor 'zware' machines; machines die grote krachten uitoefenen. Elektrische aandrijvingen zijn hier zeer geschikt voor en kennen vele voordelen ten opzichte van traditionele hydraulische oplossingen.

Energie-efficiëntie

Bij grote machines horen grote vermogens en dus hoge energieverbruiken. Om dit te beperken is eQuip gespecialiseerd in het elektrificeren van eindbewegingen. Dit resulteert in lage aandrijvingsverliezen en geeft mogelijkheden tot het regenereren van energie bij remmende bewegingen. Een hoge energie-efficiëntie resulteert in een kleinere accu of een langere werkduur.

Onze werkwijze

Contact

U kunt direct contact met ons opnemen via onze contactgegevens of via het contactformulier. Natuurlijk mag u ook bij ons langs komen. We bespreken wat uw wensen zijn en wat wij daarin kunnen betekenen.

Functionele specificaties

We onderzoeken en specificeren in samenspraak met u de functionele eisen van de machine en leggen dit vast in een functionele specificatie. Hiermee voorkomen we verrassingen achteraf. We onderzoeken of we alleen de verbrandingsmotor vervangen, of dat het loont om meer bewegingen direct te elektrificeren voor een hogere aandrijvingsefficiëntie.

Aanbieding

Na het bepalen van de functionele specificaties wordt er een vrijblijvende aanbieding gemaakt.

Engineering en productie

Tijdens deze fase zal het ontwerp gemaakt worden en zult u regelmatig op de hoogte gehouden worden van de status en voorzien worden van ontwerpen. Hierna volgt de productie en assemblage van het systeem.

Testen en validatie

De (deel)systemen worden in huis getest, waarna deze in de machine ingebouwd wordt en de validatie gestart kan worden.

Training en service

Nadat de validatie voltooid is, kunnen de operators van de machines door eQuip getraind worden in het gebruik van de nieuwe aandrijving. Tevens staat eQuip na de levering beschikbaar voor eventueel onderhoud en andere vragen.

Vragen?


Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op!